implantologija-zagreb

ALL ON 4 - ALL ON 6

Tehnologija koja omogućava ugradnju implantata i zuba u jednom danu.

All-on-4 je postupak koji predstavlja suvremeno i kvalitetno rješenje lijepog osmijeha za nadomjestak zubi koji nedostajuAll on 6 ili All on 4 moderna je i sofisticirana metoda je kojom se rješava problem bezubosti gornje ili donje čeljusti. Postupak se izvodi tako da se u čeljust implantira 4 do 6 implantata na koje se pomoću vijka fiksira most. Ovom metodom pacijent dobiva cijeli zubni luk koji je čvrsto fiksiran u ustima, a stomatolog može naknadno skidati i po potrebi reparirati most. Na redovnim kontrolama most se lako skida i čisti. Velika prednost All on 4/All on 6 metoda je rješavanje problema koje su karakteristične za klasične proteze – od ispadanja do komplikacija sa lijepljenjem i slično. Prema našem iskustvu, pacijenti su kod ove metode najviše zadovoljni samopouzdanjem koje im daje osjećaj kao da imaju vlastite zube.

Najbrži postupak za nove zube!
All on 4 – fiksno rješenje kada u čeljusti nema dovoljno  kosti u stražnjoj regiji,
a ima dovoljno kosti u prednjem dijelu čeljusti.

implantologija

Sinus lift

Sinus lift, odnosno podizanje dna maksilarnog sinusa, kirurška je metoda kojom se postiže nadogradnja kosti. Nadogradnja kosti je bitna kako bi se kasnije mogli ugraditi implantati.

Kirurška metoda podizanja sinusa nužna je kod pacijenata kojima je maksilarni sinus jako spušten i prilikom gubitka kutnjaka nema dovoljno kosti za ugradnju implantata. Ova metoda rješava ovaj problem. Od sinus lifta do ugradnje implantata potrebno je pričekati oko 6 mjeseci.

Augumentacija kosti

Gubitkom zuba i starošću prirodno se gubi i kost. Za uspješnu ugradnju implantata potreban je određen volumen kosti. Augmentacija kosti kirurški je postupak kojim se izgubljena kost nadomješta presađivanjem vlastite kosti ili nadogradnjom umjetne kosti. Augmentacija se može raditi zajedno sa sinus liftom, samo je potrebno je pričekati minimalno 3 mjeseca do ugradnje implantata.