implantologija-zagreb

IZBJELJIVANJE ZUBA

dental mimica

Izbjeljivanje zubi jedan je od najpopularnijih stomatoloških postupaka. Ono što je bitno naglasiti jest da je izbjeljivanje predstavlja neinvazivni i u potpunosti siguran način posvjetljivanja zubi. Sigurnost tretmana garantirana je kada se izvodi u stomatološkoj ordinaciji gdje se postupak izvodi pod strogom kontrolom iskusnog stomatologa. Postupak izbjeljivanja zuba izvodi se tako da se najprije zubno meso zaštiti gelom, a zatim se na zube nanosi sredstvo za izbjeljivanje. Izbjeljivanjem svih zuba vratit ćete osmijeh i samopouzdanje, a zubi se mogu posvijetliti bezbolno i sigurno, u samo jednom tretmanu!

izbjeljivanje zuba

Priprema zubi za izbjeljivanje

Prije samog postupka izbjeljivanja zubi, nužan je detaljan stomatološki pregled. Izbjeljivati se smiju samo zdravi zubi! Ako su na zubima neadekvatni stari ispuni ili se pojavio karijes, potrebno je zube najprije sanirati i potom temeljito očistiti od zubnog kamenca i pigmentacija. Zubi se u jednom tretmanu mogu izbjeljivati svi odjednom ili pojedinačno.

Izbjeljivanje liječenog zuba

Liječeni zub koji je potamnio moguće je izbijeliti gelom koji se aplicira u krunu zuba, a proces ponavlja nekoliko puta dok se ne dobije željeni rezultat.