implantologija-zagreb

MOST NA IMPLANTATIMA

dental mimica

Kada nedostaje jedan ili više zuba, najbolje rješenje su mostovi i krunice na implantatima. Zub se nadomješta implantatima na vijke, a protetska suprastruktura, odnosno kruna zuba, može biti od metal-keramike ili cirkon-keramike. Prednost implantata na vijcima je mogućnost da ih stomatolog može naknadno skidati i po potrebi reparirati most ili krunicu, a na kontrolama lako skidaju i čiste. Ugradnjom implantata štede se susjedni zubi koji se u slučaju klasičnih mostova moraju brusiti.

implantologija
implantologija
implantologija
implantologija

Kombinirani rad implantata i mostova je metoda kojom se implantatima i keramičkim mostom nadomještaju svi zubi. Implantati imaju ulogu korijena zuba i na njih se nadograđuje fiksni most.

Fiksni most na implantatima je poput vlastitih zuba. Može se ugraditi i na donju i na gornju čeljust.

Prednosti mosta na implantatima je izgled jer  mostovi izgledaju i djeluju kao prirodni zubi, ne smetaju u govoru i daju prirodan osjećaj u ustima.

Nakon ugradnje implantanta, iznimno je važna redovita njega i kontrola zuba. Ako se zubi uredno čiste i njeguju nakon zahvata, proces zacjeljivanja prolazi bez boli i komplikacija.

Briga o higijeni usne šupljine i redoviti pregledi kod zubara važni su za dugotrajnost implantata.

implantologija-zagreb