implantologija-zagreb

PROTETIKA NA IMPLANTATIMA

dental centar mimica

Kada nedostaje jedan, više zuba ili svi zubi, ugradnjom implantata se bezubo područje može rekonstruirati mostovima i krunicama na implantatima. Proteze na implatatima se izrađuju kada situacija ne dozvoljava izradu mosta.

Zubni most na implantatima

Kombinirani rad implantata i mostova metoda je kojom se implantatima i keramičkim mostom nadomještaju svi zubi. Implantati imaju ulogu korijena zuba i na njih se nadograđuje fiksni most. Fiksni most na implantatima je poput vlastitih zuba. Može se ugraditi i na donju i na gornju čeljust.

 Prednosti mosta na implantatima
je izgled taj da mostovi izgledaju i djeluju kao prirodni zubi, ne smetaju u govoru i daju prirodan osjećaj u ustima.

Nakon ugradnje implantanta,
iznimno je važna redovita njega i kontrola zuba. Ako se zubi uredno čiste i njeguju nakon zahvata, proces zacjeljivanja prolazi bez boli i komplikacija. Briga o higijeni usne šupljine i redoviti pregledi kod zubara važni su za dugotrajnost implantata.

most-na-implantatima

Proteze na implantatima

Potpune su proteze i mogu se izraditi za donju i gornju čeljust. Klasične proteze ne prianjaju ni približno dobro poput proteza implantatima.  Za one koji žele stabilniju i ugodniju protezu dobro rješenje je kombinacija proteze i implantata. U ovom slučaju proteza se drži na implantatima, a ne na postojećim zubima ili zubnom grebenu.

Prednosti proteze na implantatima.
Postupak za protezu na implantatima čini proteze stabilnijima, bolje prianjaju, manje ometaju u govoru, lakše se konzumira hrana i pacijent ima prirodniji osjećaj u ustima.

zubna-proteza
zubna-proteza
zubna-proteza