implantologija-zagreb

PROTETSKI POSTUPCI

dental mimica

Protetskim postupcima nadomještamo zube koji nedostaju ili ispravljamo nedostatke na zubima. Cilj je skladan osmijeh koji podrazumijeva prilagođavanje zubi po boji i obliku, a sve u skladu s mogućnostima i željama pacijenta.

protetski-postupci

Keramičke ljuskice (veneers)

Ljuskice su najbrži put do idealnog osmjeha. Njima se može promijeniti boja, oblik veličina i položaj pojedinog zuba te smanjiti razmak između zuba. Keramičkim ljuskicama možemo ispraviti zube različitih duljina, okrhnute zube i sve stale estetske nedostatke. Kod manjih kompresija mogu biti izvrsna alternativa ortodontskoj terapiji.

Tanke keramičke ili kompozitne ljuskice trajno se cementiraju na prednju plohu zuba. Uvelike poboljšavaju izgled zuba jer bojom i prozirnošću potpuno imitiraju prirodni zub. Priprema zuba za ljuskice zahtijeva minimalno brušenje prednje plohe zuba, dok je za krunice koje su nekada bile jedini način ispravljanja ovih nedostataka zube potrebno prebrusiti sa svih strana.

Usne i zubi vidljivi su u komunikaciji i već male promjene na njima bitno poboljšavanju izgled. Boja, oblik, veličina i položaj moraju biti u savršenom skladu s prirodnim zubima i činiti funkcionalnu i estetsku cjelinu. Današnji materijali omogućuju vjernu reprodukciju prijašnjeg stanja i poboljšanje izgleda. Sve vrste krunica, bez obzira na materijal, mogu se stavljati na prirodne zube, zube opskrbljene nadogradnjama i na implantate.

keramicke-ljuskice

Krunica…

 je fiksnoprotetski rad, kapica koja prekriva zub. Izrađuje se kako bi se zubu vratio njegov prirodni oblik, veličina, boja, čvrstoća i funkcija te da ga štiti od pucanja. Stavlja se kod jako oštećenih zuba, gdje nedostaje previše zubnog tkiva da bi se moglo nadomjestiti i kada postoji velika mogućnost pucanja zuba. Iskrivljeni zubi. nezadovoljavajuće boje ili oblika također se opskrbljuju krunicama. Da bi se krunica napravila, zub je potrebno brušenjem prirediti, a po potrebi, i nadograditi. Zubne krunice se trajno cementiraju na zub nosač.

nadogradnja-zuba