implantologija-zagreb

PROTEZE

dental mimica
zubna-proteza

Zubna proteza je mobilni nadomjestak, odnosno niz umjetnih zuba na akrilatnoj ili metalnoj podlozi, a koji nije fiksiran za zube. Totalna zubna proteza je za one koji su izgubili sve zube. Ova zubna proteza vraća samopouzdanje, pomaže u govoru i jelu. Parcijalne zubne proteze mobilno su rješenje za one koji su ostali bez više zuba. Izrađuje se u slučaju kada nema uvjeta za fiksni rad. Kombinirani rad implantata i proteze metoda je kojom se implantatima i protezom nadomještaju svi zubi. Implantati vrše funkciju sidra za zubnu protezu koja iznimno stabilna, a može se lako skidati i čistiti.

djelomicna-wironit-proteza

Mobilne proteze

Proteza je mobilni nadomjestak, niz umjetnih zuba na akrilatnoj ili metalnoj podlozi koji nije fiksiran za zube.

Totalna proteza je za ljude koji su izgubili sve zube, vraća samopouzdanje i pomaže u govoru i jelu. Za one koji žele stabilniju i ugodniju protezu dobro rješenje je kombinacija proteze i implantata. U ovom slučaju proteza se drži na implantatima, a ne na postojećim zubima ili zubnom grebenu.

Parcijalne proteze su mobilno rješenje za one koji su ostali bez više zuba. Izrađuje se ako nema uvjeta za fiksni rad.

parcijalna-proteza

Polufiksne proteze

Kombinirani rad djelomične proteze i mosta koji je fiksno vezan za naše zube cementiranjem. Djelomična proteza se s pomoću specijalnih kopča, ankera, spaja na most. Odlično je rješenje kod pacijenata kojima nedostaju stražnji zubi, a implantacija je nemoguća. Ankeri su kopčice koje se ne vide, a protezu čvrsto drže na mjestu te je ona stabilna, ugodnija za nošenje i korisnija prilikom jela.

Postoje akrilatne proteze i wironit proteze (metalna konstrukcija). Kvalitetnije su wironit proteze jer su tanje i ugodnije za nošenje i manja je mogućnost da se slome. U proteze se mogu ugraditi keramički ili akrilni zubi.

proteze-na-implantatima

Proteze na implantatima

Metoda kojom se implantatima i protezom nadomjeste svi zubi, a implantati vrše funkciju sidra za protezu, koja se može skidati i čistiti. Proteze na implantatima su potpune proteze i mogu se izraditi za donju i gornju čeljust. Klasične proteze ne prijanjaju tako dobro kao ove, stabilnije su i bolje prianjaju, manje ometaju u govoru, lakše se konzumira hrana i pacijent ima prirodniji osjećaj u ustima.