implantologija-zagreb

FILERI

dental mimica

Tretmani bora filerima

Korekciju bora na licu kod velikog broja pacijenata možemo postići i nekirurškim metodama, te nije nužan invazivni estetski zahvat. Postižu se izvrsni rezultati.

Što su dermalni fileri?

Korekcija bora na licu uspješno se može postići nekirurškim metodama. Za izvrsne rezultate, nije nužan invazivni estetski zahvat!

Dermalni fileri su sredstva na bazi hijaluronske kiseline koja je prirodni i sastavni dio ljudskog organizma. Hijaluronska kiselina u mladoj dobi volumenizira kožu, čini je glatkom i napetom. Prirodnim procesom starenja, količine hijaluronske kiseline u organizmu se smanjuje i koža postaje suha i naborana.

Hijaluronska kiselina Restylane ubrizgava se u potkožne slojeve kože lica dajući joj dodatni volumen, a bore nestaju. Tretman je siguran i ne izaziva imunološki odgovor organizma. Područje tretiranja se anestezira, a s vremenom se Restylan resorbira u organizmu i nestaje, ne ostavljajući nikakve posljedice ni trajne promjene. Na zahtjev pacijenta, na prethodno tretirano područje može se ponovno aplicirati hijaluron.Trajnost rezultata ovisi o više čimbenika kao što su godine, mjesto aplikacije, kakvoća kože i stil života. Estetski učinci mogu potrajati i do godinu dana nakon tretmana.

Bezbolan i kratak tretman za trenutne rezultate

Dermalnim se filerima brišu bore i dodaje volumen koži obraza lica ili usana. Postupak se izvodi ambulantno, pod budnim okom liječnika osposobljenog za aplikaciju filera. Ovaj tretman jednostavan je za primjenu, a estetski rezultati su odmah vidljivi. Apliciranje je bezbolno i traje svega petnaestak minuta, nakon čega se pacijent može vratiti svojim svakodnevnim obvezama. Zbog brzine postupka, trenutnog učinka, brzog oporavka te minimalnog rizika od komplikacija, ovi su tretmani izuzetno popularni među ženama, ali i muškarcima.

Dermalni filleri najčešće se primjenjuju za privremeno brisanje bora:
  • oko usana, za duboke bora između nosa i usana
  • za horizontalne bore na čelu
  • za vertikalne bore na čelu, između obrva
  • za oblikovanje usnica – povećanje volumena usana i postizanje prirodne punoće usana
  • za uklanjanje podočnjaka
  • za dodavanje volumena i svježine (tonusa) koži lica i obraza.